Hold av datoen
- 11. og 12. september
- i Oslo Kongressenter
- godkjennes som 14 timers vedlikeholdskurs for psykologspesialister
- mer informasjon om påmelding kommer
Hvordan håndterer vi de øyeblikkene i terapi der alt føles fastlåst? Til høsten samler vi psykologer fra hele Norge for å snakke om utfordringer og løsninger når terapi blir vanskelig.
Årets kongress er fylt med spennende foredrag og faglige samtaler som belyser de krevende sidene ved terapeutisk arbeid.
Kongressen samler ledende fagpersoner med ekspertise innen psykoterapi, terapeutens rolle og utfordringer, samt veier til recovery.
Vi får innsikt i hvordan pasienter selv bidrar til endring, hva som skjer når terapi blir vanskelig, og hvordan terapeuter kan håndtere press fra både systemet og seg selv.
Vi møter også forskere og klinikere som utforsker spesialisering i behandling, terapeutens egen utvikling og hvordan psykologi spiller sammen med både samfunnet og media.
Kongressen åpnes med George Silberschatz, klinisk professor og president for San Francisco Psychotherapy Research Group. Hans foredrag How patients work in psychotherapy and how therapists can best help them retter oppmerksomheten mot pasientens aktive rolle i terapiprosessen.
Forskning viser at teknikker alene ikke er avgjørende for suksess. Pasientens engasjement og relasjonen til terapeuten er det som betyr mest.
På dag to får vi høre fra Alain Topor, professor emeritus ved Universitetet i Agder. I sin keynote Att förlora balansen- professionella som bidrar till recovery. En evidensbaserad tanke utfordrer han vårt syn på profesjonalitet og evidensbasert praksis.
Med historier fra både terapeuter og pasienter viser han hvordan øyeblikk av ubalanse kan være avgjørende for recovery.
I tillegg til keynotes, byr programmet på en rekke spennende plenumsforedrag og parallelle sesjoner hvor du som deltaker får anledning til å fordype seg i spesifikke problemstillinger.
Carina Håkansson, sosionom, leg. psykoterapeut og doktor i psykologi
Marit Råbu, Professor i klinisk psykologi, Psykologisk institutt, Universitetet i Oslo
Christian Moltu, Forskningssjef Psykisk Helsevern i Helse Førde, professor i klinisk psykologi, Høgskulen på Vestlandet
KariAnne Vrabel, Forskningsleder ved Modum Bad og førsteamanuensis ved Psykologisk institutt
Ole André Solbakken, Professor og psykologspesialist, Universitetet i Oslo, Professor II ved Lovisenberg Diakonale Sykehus
Helene Amundsen Nissen-Lie, Psykologspesialist og professor ved Psykologisk Institutt, Universitetet i Oslo
Erik Stänicke, Psykologspesialist og professor ved Psykologisk Institutt, Universitet i Oslo
Truls Ryum Ryum, Institutt for psykologi, NTNU
Kim Edgar Karlsen, Psykologspesialist og leder
Kongressen er også en arena for å hedre faglige bidrag. Torsdag ettermiddag deles Åse Gruda Skards pris for popularisering av psykologisk kunnskap ut til en verdig vinner, mens vi fredag deler ut pris for årets doktorgrad.
Med et program spekket med innsikt og refleksjoner om terapiens utfordringer, lover Psykologikongressen 2025 å bli en inspirerende arena for faglig påfyll og refleksjon. Hold av datoene 11.–12. september og bli med på et dypdykk i terapiens mest krevende og lærerike øyeblikk!