Hopp til hovedinnhold

Festspillkurs: Psykisk helsevern som arena for Kunstig Intelligens - 016

Kurskategori:
Vedlikeholdskurs
Sted:
Bergen
Timer:
Periode:
22.05.2025 23.05.2025
Påmeldingsfrist:
16.04.2025
Avmeldingsfrist:
17.04.2025
Alle kursene til årets Festspill finner sted på Radisson BLU Royal Hotell Bryggen.

Overnatting

Det vil være et begrenset antall rom på Radisson BLU Royal Hotel Bryggen. Dersom dette er aktuelt for deg, kan du bestille hotell her.

Bestilling av hotellrom er ikke i regi av psykologforeningen og derfor opp til den enkelte kursdeltaker. Tidligere erfaringer tilsier at det lønner seg å være tidlig ute med å bestille overnatting ifm. Festspillene.

Mottakelse

I anledning utdelingen av Psykologprisen 2025 ønsker psykologforeningen å invitere alle våre kursdeltakere og forelesere på Festspillkursene til prisutdelingen og en gratis sosial sammenkomst torsdag 22. mai kl. 19.00 på Radisson Blu Royal Hotell Bryggen. Det vil bli servering av mat og drikke, med anledning til å møte kollegaer til sosialt samvær.
Hvem som får Psykologprisen 2025 forblir en hemmelighet frem til vi møtes på Radisson Blu Royal Hotel, Bryggen, 22. mai 2025.
Du melder deg på ved påmelding til kurset du ønsker å delta på.

 

Psykisk helsevern som arena for Kunstig Intelligens

 
Målsetting
Gi psykologspesialister en innføring i hvordan kunstig intelligens vil påvirke faglig virksomhet, organisering av tjenestene med blikk på samfunnspsykologi 
 
Etter kurset vil deltakerne
  • forstå generelle prinsipper for hva Kunstig Intelligens er
  • kunne se de viktigste applikasjoner fra Kunstig intelligens innen psykisk helsevern nå og i nær fremtid
  • kunne forstå hvordan den teknologiske utviklingen vil påvirke organiseringen av tjenester lokalt og nasjonalt.
 
Innhold
Hva er Kunstig intelligens? Kunstig Intelligens, psykologisk forskning og teoriutvikling. Nasjonale retningslinjer og føringer for innføring av KI i helsetjenesten og psykisk helsevern. Kunstig intelligens gir nye tjenester og teknologier. Kunstig intelligens og implikasjoner for organisasjon og ledelse.
 
Undervisningsmetode
Forelesninger, gruppearbeid og noe egenrefleksjon
 
Kurslederne


Sveinung Tornås: utdannet cand.psychol fra Universitetet i Oslo (UiO, 1996), spesialist i klinisk nevropsykologi, PhD (UiO, 2017). Han har mer enn 25 års erfaring fra rehabiliteringsfeltet på Sunnaas sykehus HF som nevropsykolog, klinikksjef, innovasjonssjef, og de siste 14 årene som direktør for digitalisering og innovasjon.

I dag leder han innovasjonsavdelingen i Helsedirektoratet, med ett særlig ansvar for innføring Kunstig Intelligens i helsetjenesten. Han er spesielt opptatt av hvordan vi kan utvikle en bærekraftig helsetjeneste for fremtiden, hvordan ny teknologi endrer helsetjenestene, innovasjonskultur i organisasjoner og samspillet mellom helsetjenesten og helsenæringen.
 
Jan Ketil Arnulf: Cand. Psychol. fra Freie Universität Berlin og UiO 1987, spesialist i klinisk psykologi og i arbeids- og organisasjonspsykologi. Dr. Psychol. fra UiO i 2005. Førsteamanuensis, senere professor i organisasjonspsykologi ved Handelshøyskolen BI siden 2004. Arnulf begynte sin interesse for digital bearbeiding av språk ved å studere informatikk på siden av psykologistudiene i 1986 og skrev en hovedoppgave om bruk av digital språkanalyse i klinisk sammenheng i 1987.

Etter dette har Arnulf alltid hatt et klinisk og forskningsmessig tyngdepunkt i retning av språkpsykologi og digitale representasjoner. Siden 2010 har hans forskning gjort utstrakt bruk av tekstalgoritmer både som metodisk tilnærming og som innhold til språkpsykologiske problemstillinger. Han er opptatt av hvordan digitale verktøy kan berike vår forståelse av organisasjon og ledelse.

 

Logg inn på Min side for påmelding til Festspillkurs: Psykisk helsevern som arena for Kunstig Intelligens - 016 (fra 22.05.2025 til 23.05.2025) Påmelding på Min Side